Dette er andre uka BarneogUngdomsbokNORGE snakker med folk i bransjen om viktige og særdeles uviktige ting. Som nummer to i serien har vi pratet med Ingeborg Arvola (37). Ingeborg er forfatter og sitter i styret i NBU. Hun var en av forfatterne som fikk være med på etterutdanningskurset i scenekunst for barn og unge i fjor, så akkurat nå skriver hun teater. Dessuten jobber hun med en hestebok.

 

HH: Hva er det første du husker i livet? 

 

IA: At jeg bodde Vaggetem i Finnmark. Jeg lekte med nabobarna og fikk være med på jobb med lærerforeldrene mine. Og så husker jeg at hunden jagde snøplogen.

 

HH: Hva har du på kontoret?

 

IA: Resten av stua og hele familien og TVn på veggen

 

HH: Hva er en god bok?

IA: Ja, en med ekstra mange konsonanter. Neida, en bok man ikke vil legge fra seg.

HH: Blir barne og ungdomslitteraturen stemoderlig behandlet i pressen?

 

IA: Ja, det trur jeg. Fordi alle har et forhold til barnelitteratur. Alle har lest eller blir lest for som liten, mens det er mange voksne som ikke leser. Kultursidene i avisene gjenspeiler ikke dette. Det fører til at vi går glipp av ting.

 

HH: Gi oss et ord du liker!

 

IA: Knødd.

HH: Knødd?

 

IA: Nesten som å være knadd. Det er kanskje litt nordnorsk? Noe some er knødd kan være noe som  er litt rart, men det kan og være å sitte litt nært.  At man er knødd sammen.

 

HH:  Og et du misliker?

 

IA: Nøytral. 

HH: Papirbok, lydbok eller ebok?

 

IA: Ebok. Jeg fikk meg et lesebrett i bursdagsgave. Teknologien er litt treig, men det er fint å lese på. Jeg har tenkt å bruke det mer og mer.

 

HH: Hva gjør deg flau?

 

IA: Kanskje liksom det påtatte ved mennesket sånn generelt. Påtatt vennlighet eller interesse.

 

HH: Hvilke tre ting ville du tatt med deg til en øde øy?

 

IA: Det var kjempevanskelig. Kanskje enda en øde øy.

 

HH: Hæ? 

 

IA: Da blir det to øyer og da ville det ikke vært så øde. Nei, jeg vet ikke. Musikk. Insektsnetting. Eller nå vet jeg: En heis, så man kan høre på heismusikk og så har de en nødtelefon så man kan ringe. Eller dra opp i fjerde etasje hvis man kjeder seg.

 

HH: Insektsnetting og en heis med heismusikk og minst fire etasjer?

IA: Ja takk.

HH: Fint.