Da er nok en sommer over og vi er tilbake i hverdagen igjen! Håper alle har hatt en fin sommerferie og er klare for et nytt skoleår!

Mange nye bøker har ankommet skolebiblioteket, og noen av dem vil etterhvert bli presentert her på bloggen. God bok!

«Alex Dogboy» er en gripende fortelling fra virkeligheten om en foreldreløs gutt som lever på gata i Honduras.

Alex blir tidlig forlatt av sine foreldre, og etter et kort opphold hos en tante bestemmer han seg for å legge fortiden bak seg og starte på nytt. En venn har fortalt om hvor fantastisk livet på gaten er: ingen skole, man spiser, drikker og sover når man har lyst – kort sagt en tilværelse helt uten forpliktelser. For Alex blir det et lett valg å ta.

Men det nye livet blir ikke helt som han hadde tenkt. Han blir utsatt for mange prøvelser på gata, han sulter, fryser og blir mishandlet og ranet. Men livet tar en ny vending da han tar hånd om en halvdød hundevalp, som blir vennen hans.

Historien er full av råskap, action og spenning, samtidig som den rommer nærhet, varme og medmenneskelighet.
Spennende bok for mellom/ungdomstrinnet.

Du kan lese anmeldelse av boka her.