Torsdag 29 september åpnet årets fordypningsstudium i scenekunst for barne og ungdomsbokforfattere. Studiet er et sammarbeid mellom NBU, Norsk Barnebokinstitutt og Dramatikkens Hus, og den offisielle åpningen foregikk i Barnebokinstituttets lokaler.

– Trenger norsk barneteater forfattere eller holder det å omarbeide de gamle klassikerne? spurte Kristin Ørjasæter i sin velkomsttale. – Nei, norske teatre trenger nye fortellinger, fortsatte hun.
Og det var salen enige i.

– Vi trenger de kontemporære historiene, sa Bjørn Birk fra Akershus teater. – Det sitter et sultent publikum og venter!

Ragnhild Mærli, spesialrådgiver ved Dramatikkens hus og prosjektets hovedlærer, mente at barnebokforfattere allerede jobber med en nær slektning av scenekunsten: – Billedboka er en forestilling med kostymer og scenografi.

Ni forfattere får være med på et svært eksklusivt studieår, og NBU-leder Bjørn Ingvaldsen snakket om hvor nyttig det kunne være for skjønnlitterære forfattere å gå inn i en prossess der teksten blir knadd og vridd til det uigjenkjennelige.

Det er bevilgninger fra Kunstløftet og Norsk kulturråd som gjør studiet mulig å gjennomføre. Vi gleder oss til å følge studentene i året som kommer.