Israels ambassade reagerer sterkt på at Kulturrådet har kjøpt inn barneboka «Pappa er sjørøver» hvor israelske soldater framstilles i et dårlig lys. Sier støtten kan få følger for samarbeidet mellom Norge og Israel.

Ambassadør Michael Eligal liker ikke boka av av Hans Sande og har gitt uttrykk for sin frustrasjon i et brev til kulturminister Anniken Huitfeldt (Ap), ifølge Dagens Næringsliv.

Den måten Israel og dets soldater, et vennligsinnet land og en vennligsinnet hær, blir presentert i en bok for små barn, er forferdelig, heter det i brevet. Eligal reagerer særlig på at boken «Pappa er sjørøver » framstiller israelske soldater som alkoholikere. I tillegg får leseren angivelig inntrykk av at Israel nekter palestinere vann.

Kulturrådets innkjøp innebærer at boken distribueres til norske biblioteker. Eligal antyder at den statlige støtten kan få følger for samarbeidet mellom Norge og Israel. Kulturdepartementet lover at brevet vil bli besvart i neste uke.
(NTB)