Regjeringen beklager ikke at barneboka «Pappa er sjørøvar» framstiller israelske soldater i et dårlig lys.

Det skriver kulturminister Anniken Huitfeldt (Ap) i et svarbrev til den israelske ambassadøren i Norge, Michael Eligal.

Brevet kommer etter at ambassadøren klaget på at barneboka «Pappa er en sjørøvar» ble utgitt med støtte fra Kulturrådet, noe som innebærer at boka distribueres til norske biblioteker.

I klagen sto det blant annet «Den måten Israel og dets soldater, et vennligsinnet land og en vennligsinnet hær, blir presentert i en bok for små barn, er forferdelig».

I svarbrevet fra kulturministeren forsikrer Huitfeldt at den norske regjeringen har et sterkt engasjement i bekjempelsen av alle former for antisemittisme.

Statsråden legger også vekt på at hun behørig har lagt merke til ambassadørens synspunkter og bekymringer i denne saken, skriver avisen Dagen.

Huitfeldt orienterer om at alle bokutgivelser som støttes av Kulturrådet blir nøye gjennomgått av flere ekspertutvalg med tanke på den litterære kvaliteten og understreker at det ikke er komiteens oppgave verken å vurdere en boks politiske innhold eller dens budskap.

Ekspertkomiteen for barnelitteratur har ikke kommet med noen anmerkninger om bokens litterære kvaliteter, skriver statsråden. ©NTB