Agnes er forsvunnet. En storstilt leteaksjon settes i gang. Venninnen Rebekka finner Agnes, men Agnes får henne til å love ikke å si det til noen. Agnes forteller at moren hennes, og Rebekkas foreldre, har løyet i alle år. Faren hennes er slett ingen snill man slik de voksne alltid har sagt – han sitter i fengsel. Agnes vil hevne seg ved å rømme. Og hun vil ha med Rebekka. Etter hvert viser det seg at Agnes egentlig har en helt annen historie å fortelle, nemlig om sin fortvilte kamp for å skjule morens angstsykdom.
«Hvis det er flere som juger nå» er historien om to venninner på flukt. Og det er noe så sjeldent som en spennende roman om angst.

«En vellykket debutroman for ungdom, dette. «Hvis det er flere som juger nå» av Tyra Teodora Tronstad er fin lesning for aldersgruppen 12 år og oppover, og voksne har ett og annet å lære av den også. (…) Romanen minner om hvor viktig det er å bry seg, å spørre om hvordan det virkelig står til.»
Guri Hjeltnes, VG (terningkast 5)