Litteraturfestival i Hamar, 8.–11. mars 2012

I mars arrangeres Nordisk samtidspoesifestival | Rolf Jacobsen-dagene i Hamar, hvor publikum får se, høre og oppleve noen av de mest sentrale forfatterne i nordisk samtidslitteratur. Fra Sverige kommer Katarina Frostenson (nominert til Nordisk Råds litteraturpris), fra Danmark Marianne Larsen, fra Island kommer unge og språkmusikalske Eirikur Örn Nordahl, og fra Norge blant annet Paal-Helge Haugen, Cecilie Løveid og Arvid Torgeir Lie.

Temaet for årets festival er lyrikk og musikk. Det blir konserter med Maja S.K. Ratkje og POING, Himeriksskvadronen med Cornelius Jakhelln, dikt, fele og trøorgel med Einar Økland, Nils Økland og Sigbjørn Apeland samt urframføring av bestillingsverket ”Nattåpent” med musikk komponert av Lars Jakob Rudjord til dikt av Rolf Jacobsen.

I tillegg belyses forholdet mellom lyrikk og musikk under et to dagers seminar med forfattere, musikk- og litteraturvitere fra hele Norden som forelesere. Her står blant annet jazz & poetry, joik, hardrock og rap på dagsordenen.
Festivalen åpner offisielt 8. mars med årets Rolf-Jacobsen-forlesning. Under tittelen ”’Myrstrå vipper’. Inn i 50-åra – ut i 60-åra” vil Einar Økland forelese om en lite omskrevet periode i norsk lyrikkhistorie.

Deretter er det duket for markering av den internasjonale kvinnedagen, og vi får høre noen av de sterkeste kvinnestemmer i moderne nordisk lyrikk: Marianne Larsen, Eldrid Lunden, Katarina Frostenson, Ingrid Storholmen med flere.
Lørdag 10. mars blir det konsert og lyrikk for barn, lyrikk og musikk ved poeter knyttet til Hedmark samt et møte med fire nordiske lyrikkdebutanter.

Lørdagens program toppes med en nordisk lyrikkaften med lyrikere fra en nordisk-lyrisk toppdivisjon: Bengt Berg, Morten Søndergaard, Marianne Larsen, Eirikur Örn Nordahl, Katarina Frostenson og Ulf Eriksson er gjester fra våre nordiske naboland. Fra Norge kommer Cecilie Løveid, Hanne Bramness, Cornelius Jakhelln, Paal-Helge Haugen og Arvid Torgeir Lie.

Se www.rolf-jacobsen.no for detaljert program.

For mer informasjon kontakt Ole Karlsen (ole.karlsen@hihm.no) eller Lina Undrum Mariussen (lina.undrummariussen@gmail.com).