Dramaserie 1 skal skrives for målgruppen 4-7 år – men skal også berøre hele familien.
Vi ønsker en serie som oppleves som viktig for våre seere. Vi tror at nøkkelen til suksess er identifikasjon og gjenkjennelse! Gjenkjennelse av tematikken og identifikasjon med karakterene. Barnekarakterene i våre dramaproduksjoner har alltid bærende roller. NRK Super har tidligere produsert serier som «Linus i Svingen» og «Vaffelhjarte» for denne målgruppen. Serien skal ha 7 episoder og episodelengde er 20 min.

Dramaserie 2 skal skrives spesielt med tanke på 8-12 åringene, men handle om og berøre hele familien.
Vi ønsker en 13 x 20 minutters humoristisk serie om en frodig, moderne og mangfoldig families dagligliv. Sjanger: Dramady/mockumentary.
Barnekarakterene og barnedrevne handlinger skal være bærende i serien, men handlinger mellom voksne skal også ha en viktig plass. 
Referanse: «Modern Family»

Vi ønsker at du sender oss en pitch der du presenterer historien(e) og karakterene på 1 – 2 sider. Historien skal ha en original og tydelig bærende idé. CV vedlegges.

Vi ønsker å invitere flest mulig til å komme og presentere pitchen, men forbeholder oss retten til å gjøre et utvalg. Pitchingen vil foregå i uke 9 i NRK.

Etter denne pitchen, velger vi ut de fire beste ideene, som vi ønsker å gjøre utviklingsprosjekter på. Dette betaler vi forfatteren kr. 30.000,- for og arbeidet leveres før påske. Vi ser for oss en kort storyline av alle episodene. Vi forbeholder oss retten til å invitere forfattere til utviklingsprosessen – som ikke har deltatt i pitchen. På bakgrunn av disse utviklingsprosjektene vil vi utvikle to ideer utover våren/sommeren 2012 fram til vi i august 2012 velger den ideen som skal skrives ferdig og produseres.

Som forfatter vil du i NRK Super jobbe i et faglig sterkt miljø for programutvikling.
Send pitchen og CV på mail til kirsten.thorseth.poppe@nrk.no innen mandag 20. februar 2012.