Sirkelen

Sirkelen

‘Du har aldri lest maken!’ står det i informasjonen om boka fra forlaget. Omslaget ser ut som en blanding av Ed Hardy-design og en Dan Brown bok.

“Denne MÅ du lese” sa barne- og ungdombokansvarlig for Norli til meg.

 

Siden jeg fikk en del ekstra tid i senga nettopp, kastet jeg meg nysgjerrig over manuset vi hadde fått på Sirkelen.  Og starten skuffet ikke. Forfatterne er ikke rause med informasjonen og mange uforklarlige og nervepirrende ting skjer i de parallelle historiene.  Det er en spesiell opplevelse å lese et manus som man ikke har peiling på hva skal handle om. Er løsningen overnaturlig eller dukker det opp en forklaring på alt det skumle og rare som skjer? Vi følger en del ungdommer som hver på sin måte sliter med livet og skolen, enten de er det typiske mobbeofferet eller ‘den populære’.  Men på skolen på den lille stedet Engelsfors er ikke ting som andre steder. Rektor er nemlig muligens en demon, eller er det bare fantasien som løper løpsk med elevene der?

Ta ikke for gitt at alle hovedpersonene overlever. Og ta ikke for gitt at alt ordner seg til slutt. Dette er nemlig en av flere bøker.  Det som er helt sikkert er at er du i Twilight/Buffy/Charmed-fanklubben så er definitivt dette en bok for deg. Det er litt blodig så det er ikke en bok for de yngste ungdommene, men for å sette full pris på den må du ligge et sted mellom 14 og 20 eller fortsatt ha beholdt din indre tenåring… :-)

 

 

Les utdrag >>

Kjøp boken på norli.no >>