Du burde få med deg Krigsforellinger på Fortellerscenen førstkommende onsdag 29. februar klokka 19.30.

Krigsfortellinger er en forestilling bygget på den sanne historien om Amir Mirzai som kom som flyktning til Norge i 1987. Med seg i lasten hadde han opplevelser og fortellinger fra krig i Iran og Afghanistan, fortellinger om å være både soldat og flyktning i krig. Med seg hadde han også en mengde andre fortellinger; de klassiske persiske mytene, historier om krig, kamp og konflikt. Fortellinger om helter, vinnere og tapere.

Krigsfortellinger er en forestilling om Amirs personlige historie og vår kollektive forståelse av krig. Da krigen mellom Iran og Irak brøt ut i 1980, befant Amir seg plutselig i sentrum for begivenheter som skulle vise seg å få betydning for en hel verden. Torgrim Mellum Stene er medforteller i forestillingen, og bidrar som et norsk vindu inn i denne komplekse og sammensatte historien.

Jeg tror det blir heftig. Fortellerscenen ligger på Riksscenen, Schous Plass, i Oslo. Kanskje vi ses der?

Amir Mirzai og Torgrim Mellum Stene (foto: Ravn Heggerud)