Et eventyrlig liv – med eventyr fra Tanzania Mama Birgit kaller de henne der. Hun er norsk – globetrotter og verdensborger – og ja, ildsjel! Hun seilte på mange hav sammen med mannen sin, Amund, og sønnene deres. Hun har skrevet en bok om disse opplevelsene: Fantastiske reiser (2009). Der forteller hun også hvordan hun begynte å samle eventyr i Tanzania. Det er et eventyr i seg selv. Nå presenteres noen av disse eventyrene for første gang på norsk, oversatt og gjenfortalt av den kjente forfatteren og formidleren Kirsti Birkeland. I tillegg til 22 eventyr og en presentasjon av Birgit Svaland Andersen, har hun skrevet en fagartikkel om eventyrformidling som kultur og fredsskapende aktivitet. Hun sier: «Nå vet vi at nesten samme eventyr kan oppstå helt forskjellige steder i verden. Da vet vi at vi kan lytte til hverandre, vi er ikke så forskjellige – vi trenger ikke å sloss!» Eventyrene er illustrert av Yvonne Hovden Larsen.

Boka kan kjøpes direkte fra Kirsti Birkeland for 170 kroner. Hun har telefonnummer 22 28 89 65