Så er boken ferdig. For noen minutter siden sendte jeg de siste korrekturanmerkningene av gårde til Aschehoug. Fredag går boken i trykken. Litt av «en trykk», for øvrig: Med stort og smått nærmer førsteopplaget seg svimlende 50.000 eksemplarer.

To år har det tatt. Mer eller mindre fulltid. Og mer enn det. I to år har jeg levd i universet til Bjørn Beltø. Det krever sin mann. Gåter, koder, mysterier. Historisk research. Reiser. Kontakt med gode kilder. Og til slutt: manusarbeid. Dag ut og dag inn.

Og så – er det hele over.  

På én måte kan det sammenlignes med å bytte jobb. I to år har du hatt fullt fokus på noe helt konkret. Og til slutt opprinner den dagen hvor du sier farvel til kollegene, pakker med deg tingene og beveger deg videre til en ny jobb. Nye kolleger. Nye oppgaver.

Skjønt ferdig er du jo aldri. En egen lydbokversjon skal på plass. For ikke å snakke om den berikede e-boken. Og markedsføringen.

Nostradamus

En rar følelse. Ferdig. Vemod og lettelse på samme tid. Som å si farvel til en venn som skal ut på verdensomseiling. Du krysser fingrene og håper det går bra. Men du vet jo aldri.

Og siden jeg alltid får de samme spørsmålene fra nye lesere, svarer jeg først som sist: Boken utkommer 2. mai. Den utkommer selvsagt som papirbok (600 sider – dette er ikke for pyser), e-bok (nettbrett, litt mer tuklete for Kindle, men det er mulig å mekke det til), lydbok (lest av Erik Hivju), den er hovedbok i Bokklubben Nye Bøker og i Krimbokklubben (Tanums bokklubber), og pocketen kommer først en gang i 2013.

Her er bokens Facebook-side hvis du er interessert:
https://www.facebook.com/pages/Nostradamus-testamente/334512796562402