linn 2Jeg er glad og stolt over å få Skolebibliotekarforeningens litteraturpris. Dette er en pris deles ut for 31. gang, og den har tidligere gått til mange dyktige kolleger. Jeg er rett og slett veldig fornøyd med å være på den lista!
For meg er det også stas å få pris fra nettopp skolebibliotekarene. De har kontakt med mange lesere og vet mye om hva slags litteratur som fungerer for barn og ungdom i dag. Skolebibliotekarene gjør en viktig jobb!

Her er juryens begrunnelse, tatt fra Skolebibliotekarforeningens (puh!) hjemmeside:

Sunne skriver både på bokmål og nynorsk, og har et stort sprang i typen bøker hun skriver. Hun har kommet ut med bildebøker, lettlestbøker, barne- og ungdomsbøker.

På Gyldendal Forlag har Sunne gitt ut bøkene om Sommervik. Her møter vi en gjeng med barn som løser små krimgåter. Dette er spenningsbøker for unge lesere i «slukealderen». Her har Sunne laget en serie der barn på landsbygda står i sentrum.
Hennes to bildebøker på samme forlag; Min venn himmelen og Størst er bøker for førskolebarn.

På Samlaget finner vi bøker i Komet-serien og Sirius-serien. Her er tematikken atskillig mer alvorlig. Vi møter barn og ungdom i krise. Det er barn som opplever kreft på nært hold, foreldre som sliter med alvorlige psykiske problemer, mobbing og ensomhet. I noen av disse bøkene kan vi se at unges Internett- og mobilbruk kan lede dem opp i problemer.

Sunne lesser ikke på med beskrivelser, men overlater til leseren å lese mellom linjene og skape sine egne bilder. Forfatteren gir ikke leseren løsning på livets mange vanskelige problemer, men likevel sitter vi igjen med en lysning i mørket.

Torill Johansen
– Juryleder –

Bildet er nytt, og tatt av Rolf M. Aagaard