Hvorfor er Merethe Lindstrøms noveller så gode? Og hvordan klarer hun å skape så mye lavmælt uro? Novellesamlingen ”Gjestene” er Månedens bok i NRK i april. Bli med og diskuter boken hos oss!

I slutten av mars ble forfatteren Merethe Lindstrøm tildelt Nordisk råds litteraturpris for romanen ”Dager i stillhetens historie”. Samme bok fikk hun Kritikerprisen for en knapp måned tidligere. For det brede publikum må dette kalles hennes definitive gjennombrudd – ventelistene på Lindstrøms bøker på bibliotekene er lange.

Men Merethe Lindstrøm har skrevet godt i mange år, det har kritikerne gitt henne flerfoldige tilbakemeldinger på. Mest kjent er hun for sine utsøkte noveller – det var da også som novelleforfatter hun debuterte, allerede i 1983.

Merethe Lindstrøm har fått mange utmerkelser for bøkene sine. Foto: Ole Berg-Rusten / Scanpix

Gjestene – Månedens bok

Også for novellesamlingen ”Gjestene” (2007) ble Lindstrøm nominert både til Kritikerprisen og til Nordisk råds litteraturpris. Dette er tekster som ulmer av uro og lengsel, fortellinger om mennesker som ikke når frem til hverandre. Det er ikke vanskelig å finne likhetstrekk mellom den boken og fjorårets roman.

Les NRKs anmeldelse:

http://www.nrk.no/nyheter/kultur/litteratur/1.3952456

Har du lest ”Gjestene”? Hvorfor skaper novellene slik uro? Og har den noen likheter med “Dager i stillhetens historie?”

Vi vil gjerne høre din mening!