For noen dager siden spurte vi våre venner på Twitter: Hvis du kunne tatovere en linje fra et dikt, hvilken ville du ha valgt?

Vi fikk så mange fine svar at vi bestemte oss for å lage en konkurranse ut av det! Og premien er selvfølgelig en tatovering av favorittlinjen.

For å inspirere deg litt, ba vi to av våre lesere som selv har poesi tatovert på kroppen om å dele sine historier med oss:

Lorien Beck, Det er den draumen (Olav H. Hauge)

“Dette er et dikt som ikke ga meg noen mening før etter at jeg hadde lest det flere ganger. Etter at mamma døde, forbandt jeg det med henne på en positiv måte. Å pynte på kroppen min med noe som alltid vil minne meg om mamma og få meg til å tenke på fine ting i livet, føltes veldig rett og fint. Jeg synes det er fint å ha noe så personlig på kroppen uten at andre nødvendigvis forstår betydningen og meningen med en gang.”

“Hanneko”, Disarm you with a smile (Smashing Pumpkins)

“Denne linjen er fra min yndlingsplate gjennom tidene, Siamese Dream av Smashing Pumpkins fra 1993. Sangen heter Disarm. Fonten er samme som brukes på platecoveret. Sangen er et tidsbilde for en periode i livet mitt, jeg lytter ikke til den så ofte lenger, men hver gang jeg gjør det blir jeg fortsatt rørt og kjenner omsorg og empati for meg selv som 14-åring i 1993.”

Er du tøff og glad i poesi? Slik deltar du i konkurransen:

1. Skriv setningen du vil ha tatovert (det kan være fra et dikt eller en sangtekst) i kommentarfeltet nederst på denne siden.

2. Fortell hvorfor akkurat denne setningen.

3. Merk innlegget med “JEG TØR!” hvis du er helt sikker på at du vil ha den herlige premien.

Vi gleder oss til å høre fra dere! Vi trekker en vinner ut av flosshatten mandag 7. mai.