SKRIFTen vandreutstilling fra Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design.

Vi omgis av skrift. På Ipad, aviser, mobiltelefon, reklameplakater, laptop, tv, bøker. Overalt må vi forholde oss til skrift. Men hvordan ble tegnene til denne fabelaktige kommunikasjonsformen egentlig til? Hvorfor ser en A ut som en A?

Dette kan du få svar på hvis du tar turen til Torshov filial. Gjennom et kronologisk forløp på i alt 18 plansjer, framstiller utstillingen SKRIFT den vestlige skriftformingens utvikling fra 3500 f. kr. og frem til vår tid. Utstillingen er produsert av Nasjonalmuseet i samarbeid med kalligrafen Christopher Haanes. SKRIFT er rikt illustrert med historiske eksempler. Skriveredskaper og materiale er lagt inn for å illustrere teksten. Plansjene er fordelt på 3 montere, eller ”skrivepulter”, og er inndelt i disse hovedemnene: De håndskrevne bokstavenes storhetstid, boktrykkerkunsten sprer seg og Masseproduksjon og ny teknologi.

Utstillingen står på Torshov frem til juni, før den skal videre til Majorstuen filial.

Gunnar

Arkivert i:Utstillinger Tagged: Kalligrafi, skrifthistorie