”Norske kunsteksperter kaller nattens «Skrik»-salg for den største norske kultureksporten noensinne.”
”Budgivingen startet på 41 millioner kroner cirka klokka 01.43 norsk tid. Deretter kom budene inn i høyt tempo, både på telefon og fra salen. Snart var prisantydningen på 80 millioner oppnådd. Budgivningen fortsatte, om enn i lavere tempo. På 91 millioner stanset budgivningen noen sekunder før det kom inn bud på 93 millioner.
Cirka klokka 01.54 norsk tid passerte «Skrik» 100 millioner dollar.  Da det norske kunstverket ble klubbet til 107 millioner dollar var det applaus i salen.”
(Dagbladet)

”Det tok bare 12 korte minutter i natt for Edvard Munchs «Skrik» å sette en dobbel verdensrekord. Ikke bare slo Munch den gamle verdensrekorden til Picasso som tidenes dyreste kunstverk. Han knuste også verdensrekorden for en tegning, som ble holdt av Edgar Degas, berømt for sine ballett-tegninger.”

”Jeg gik bortover veien med to venner – solen gik ned – Jeg følte som et pust av vemod – Himmelen ble plutselig blodig rød – Jeg stanset, lænede meg til gjerdet mat til døden – så ut over de flammende skyerne som blod og sværd over den blåsvarte fjord og by – Mine venner gik videre – jeg sto der skjælvende av angst – og følte et stort uendelig skrik gjennom naturen.”

(Edvard Munch)