Hver torsdag arrangerer Anette boktema, og denne gangen ber hun oss om å velge selv hva vi vil skrive om. Da velger jeg å skrive om bøker som ikke enda er gitt ut, som jeg venter intenst på. Jeg trekker frem to bøker som jeg føler meg litt alene om å ha lest, og håper at flere prøver seg på disse seriene!

Jeg leste Ashfall av Mike Mullin for en tid tilbake, og ble mektig imponert. En skikkelig pageturner av en YA-bok som handler om konsekvensene av en supervulkans utbrudd. Spennende og troverdig, og så langt er den herlig fri for jentete luksusproblemer der de stakkars protagonistene ikke klarer å bestemme seg for Mr. Perfect eller Mr. Also Perfect. ;) Ashen Winter kommer til høsten, og det er fryktelig lenge til.

Den andre jeg vil trekke frem er bok nummer to i Razorland-serien til Ann Aguirre. Jeg leste Enclave i fjor, og likte den godt, så jeg gleder meg til Outpost. Beintøff heltinne med Katniss-kvaliteter (der stopper forøvrig likhetene til Hunger Games, spør du meg) og en guffen setting der protagonistene tvinges ut fra det trygge (eller er det egentlig trygt?) og ut i det utrygge og ukjente. Jeg skrev da at jeg egentlig synes at denne boka kunne være enkeltstående, men jeg må jo få med meg hvordan forfatteren har tenkt til å utvikle fortellingen. Håper hun ikke ødelegger den… Outpost kommer til høsten, og serien avsluttes med Horde i 2013.

Ellers er det mange serier jeg venter på fortsettelsen fra. Jeg har startet på blant annet følgende serier som ikke har blitt fullført: Gone-serien av Michael Grant, Matched-serien av Ally Condie, Delirium-serien av Lauren Oliver, Divergent-serien av Veronica Roth, Eve-serien av Anna Carey (var ikke sååå imponert over bok 1, men må vel få med meg fortsettelsen, tror jeg), Across the Universe-serien av Beth Revis, Nomansland-serien av Lesley Hauge (lite informasjon om hvordan forfatteren skal fortsette denne, men slik jeg forstår det er det planlagte oppfølgere. Aner ikke når) Solstorm-serien av May Grethe Lerum og Den siste magiker-serien av Sigbjørn Mostue.

Stikk innom Anette og se hva de andre har valgt å skrive om!