Disse poetiske linjene klarte ikke å slå vinneren i konkurransen om #kroppspoesi, men vant likevel juryens gunst. Kanskje du lar deg inspirere?

Foto: Kaizers Orchestra

Mia Jakobsen: “Har du tatt faen i båten / må du ro han i land” (Kaizers Orchestra)
Dette skrev Mia om linjen: “For meg er det en utrolig bra måte å formulere at har du først begitt deg ut på noe så må du fullføre. Pluss jeg synes det hadde sett tøft ut”.

tanketom: “I Egypt hadde dei ein gud for lærdom / med hovud som ei ape” (Olav H. Hauge)
Dette skrev tanketom om linjen: “For det første, er dette diktet – og «Katten sit i tunet» – måten eg oppdaga Olav H. Hauge på. For det andre viser diktet både kjærleik for kunnskapen (noko må eg få lov til å fortolke sjølv), samt at (bok-)kunnskapen like vel ikkje er alt her i livet. Til sist ville det ha vore min hyllest til ein stor mann, diktinga hans og nynorsken generelt.”

Låten "Shine on you crazy diamond" er fra
Pink Floyd-albumet "Wish you were here".

Monica Karin: “Shine on you crazy diamond” (Pink Floyd)
Dette skrev Monica om linjen: “Dette fordi en veldig kjær venn av meg, skrev denne hilsenen til meg på en gammel mobil jeg hadde. Det var en starthilsen, så når jeg startet telefonen så kom den teksten opp. Bare noen få uker etter han gjorde det så døde han. Så den linjen betyr utrolig mye for meg. Utenom det så har også Pink Floyd betydd utrolig mye for meg, i en tid som har vært utrolig tung, den tiden står klart som solen for meg enda og da ikke på en god måte. Men jeg kan si såpass at Pink Floyd sin musikk holdt meg oppe på den tiden. Så denne linjen vil alltid følge meg om det så er bare i minnet eller om jeg kan få den gleden av og forevige det på kroppen.”

Anne Lena Gallefoss: “Anne Lena har alt du overhodet kan forlange Dessuten har hun en jævla kul gange” (Joachim “Jokke” Nielsen)
Dette skrev Anne Lena om linjen: “Det var min lillebror, Lasse Gallefoss, som lagde en topp til meg en gang til jul med bilde fra Chr. Nielsen, med den teksten, siden han vet jeg elsker Jokke :) Genial, spør du meg :) ”.

Mona: “Elsk og berik med drøm” (Nordahl Grieg)
Dette skrev Mona om linjen: “Jeg vil ha ‘Elsk og berik med drøm’, fra Til Ungdommen. Grunnen til det er at det diktet har betydd mye for meg etter jeg mistet min bror på Utøya, og akkurat den setningen fra diktet synes jeg er spesielt vakker.”

Ingri Ingarsdòttir Valsvik: “Draum med hjerta”
Dette skrev Ingri om linjen: “Noko mi kjære bestemor pleide å sei når eg var lita. Har aldri gløymt da, har på ein måte vorte livsmote mitt. Uansett kva du gjer, skal du noko gjer da med hjarta!”

Den svenske forfatteren
Karin Boye. Foto: NTB scanpix

Hilde og Ole: “I vardagens innarsta” (Karin Boye)
Dette skrev Hilde og Ole om linjen: “Nå har vi snart vært sammen i 20 år, og i gifteringene våre er “i vardagens innersta” inngravert. Det er et sitat fra Karin Boyes dikt ‘Idyll’. Det sitatet vil vi gjerne ha preget inn i huden for resten av livet! Diktet og sitatet minner oss om hvor vi skal lete når vi går oss vill og roter det til, dette enkle, men vanskelige samlivet. Vi ville nok hatt det på/ved venstre kravebein, begge to.”

Jørgen Endal: “Var ikkje Myrkret, so visste me ikkje av Stjernor” (Ivar Aasen)
Dette skrev Jørgen om linjen: “Denne eine setninga oppsummerer livet på ein brutal men enkel måte. Ho seier noko alle kan kjenne seg att i. Ho fortel om håpet som kviler i det fjerne. Ho skjuler dei mysteria ein etter kvart vil finne ut av, men som ikkje alltid er like sjølvsagte. Fyrste gong eg såg setninga følte eg at mange tankar og vonde stunder ga meining, eller i det minste hadde ei meining. For dette, denne eine setninga, var orda som alltid var der, men som eg aldri klarte å setje saman sjølv.”

Rut: “Shoot me again / I ain’t dead yet” (Metallica)
Dette skrev Rut om linjen: “Jeg vil veldig gjerne få tatovert denne setningen på meg, og det av flere grunner. Store deler av livet har jeg blitt sett på som annerledes og en freak, og det har gjort at jeg ikke har hatt lett for å få skikkelige venner, og i en viktig periode av livet ble jeg også mobbet en del. Da jeg hørte denne sangen bare smøg den seg så langt inn i hjerterota som det er mulig, og har gitt meg den boosten som trengs for å få selvtillit og energi til å få flere gode venner etter hvert. Har nå i over ett år gått å håpet på å kunne ta denne tatoveringen, men jeg er student, og har ikke akkurat råd til å sette meg i tatoveringstolen med det lille jeg har av penger. Metallica kan iallefall få satt ord på det noen ganger!”

(Vi oppmerksom på at vi ikke garanterer for hvert enkelt sitats opphav)