Gjøre godt er en romantittel som alt er i bruk, men utrykket hadde fint passet under tittelen til denne boka av Line Baugstø. Ei bok pakket full av kjærlighet, forelskelse, attraksjon, gjemte minner og svik i nære relasjoner, ungdomsår i Tanzania, fredsbygging på Sri Lanka, høyverdige ideal og sprikende lojalitet. Mennesker møtes, tradisjoner, tenkemåter, handlingsrom og mistenksomhet beskrives, og på Sri Lanka er det under et år siden tsunamien feide inn over landet. Det er ei bok som fester seg sånn at den blir med inn i nattlige drømmer og gjenskaper synkende skip full av fattige torghandlere. Og den stiller spørsmål ved hvor gjennomtenkt utviklingsarbeid i fremmede land er. Konsekvensene av feilslåtte prosjekt er også fletta inn.

Det er ei bok som forbauser med en egen berøringsevne. Den har dette tillegget til spenninga, det å være veldreid, tematung og troverdig nok. Meg får den til å huske samlinga rundt de grove vaflene på Lydiabrygga i Mosjøen. Overraskende smakfulle, varme og sprø i kantene, samtidig som de ga noe å tygge på.

Åshild

Arkivert i:Boktips, Skjønnlitteratur Tagged: Bistandspolitikk, Idealisme, Line Baugstø