Stephen King og Audrey Niffenegger

 

Eg nærmar meg deadline (og ligg langt etter det som i utgangspunktet var planen), derfor deler eg eit intervju i Bak bøkene som eg har funne på nett. Men på den andre sida, når ville eg kunne fått Stephen King og Audrey Niffenegger på tomannshand? For meg var dette veldig inspirerande å sjå, for korleis jobbar dei store og bestseljande forfattarane?

Intervjuet er henta frå denne bloggen:

Klikk på bilete eller her for å gå til bloggen, der du også vil finna mykje anna matnyttig stoff.

 

Og no skal eg gjera nett sånn som desse to?

Nja, eg trur vel ikkje alt det desse to gjer passar for meg, men noko kan eg kjenna meg igjen i. Eg erfarer det at eg blir mindre og mindre avhengig av at ting skal vera på ein spesiell måte når eg skriv. Før måtte eg ha det heilt stille, og helst ikkje prata med nokon på nokre dagar eller veker. No kan eg heldigvis fungera meir som eit normalt menneske sjølv om eg skriv.

 

Eg har begynt å tenka at alle desse rituala og reglane om korleis eg må ha det for å skriva best mulig, ofte fungerer meir som (dårlige) unnskyldningar for kvifor eg ikkje skriv.

 

Men det er herlig å kunna sitja heima, og å få ta ein tur ut i naturen saman med hunden uansett vêr. I dag er det eit fantastisk fint vêr, hunden sukkar tungt og skjønar ikkje kvifor me må vera inne, når skogen ventar der ute. Og i skogen er det til og med vatn med høvelig badetemperatur!

 

Så eg sluttar dette blogginnlegget no og går tilbake til manuset mitt. For er det noko som det blir bok av til slutt, så er det å jobba på jamnt og trutt. Det er i alle fall mi erfaring.