I forrige uke hadde jeg så mye annet å drive med at jeg ikke rakk å være med på Anettes boktema, men jeg skviser den inn nå. Hun ville vite hva vi skal lese denne sommeren, så her kommer mine forslag i ganske tilfeldig rekkefølge (som jeg garantert ikke kommer til å følge til punkt og prikke):

A Clash of Kings, bok 2 i A Song of Ice and Fire av George R.R. Martin, skal naturligvis leses ferdig. Jeg leste den forrige boka i fjor sommer – dette er perfekte bøker for ferier, når man har tid til å konsentrere seg om alle navnene og linkene dem i mellom. Fantasy på sitt absolutt beste!


Martine. Jakten på rettferdighet av Marianne Vikås er blant bøkene som ligger på vent. Jeg har fått et anmeldereksemplar av forfatteren, og skal lese denne ganske snart. Den handler som dere sikkert skjønner om Martine-saken, der hun ble funnet voldtatt og drept i London og den antatte morderen og rikmannssønnen Farouk Abdulhak flyktet hjem til Jemen, som vi ikke har noen utleveringsavtale med.


Famished av Lauren Hammond fanget oppmerksomheten min først og fremst på grunn av omslaget og tittelen. Veldig dramatisk. Den handler om et liv etter at en astroide har krasjet inn i jorda og ødelagt alt. 17 år gamle Georgina Carver er blant de heldige, som får måltider tre ganger om dagen i en tid der sult finnes nesten overalt.


Insurgent av Veronica Roth kom ut i mai, men jeg har hatt den på vent. Gleder meg til å lese fortsettelsen på den fantastiske Divergent, men jeg har samtidig vært litt uvillig til å begynne på den nettopp fordi jeg har så innmari mange serier jeg er i gang med. Det gjelder å holde tungen rett i munnen når det gjelder å huske hva jeg leste hvor for et år siden, for å si det sånn, når så mange av disse bøkene glir litt inn i hverandre tematisk.


Samme greia med Pandemonium av Lauren Oliver, som er oppfølgeren til Delirium. Også en knallsterk førstebok, men her gjelder det å huske hva som skjer i hvilken serie. Skal nok lese i løpet av sommeren!


The Belgariad-serien til David Eddings har fått såpass mye ros av diverse andre bokbloggere at jeg har latt meg friste til å ville lese den selv. Har bøkene liggende, og skal i allefall lese den første – om den fenger kan det nok hende jeg leser alle fem!


Partials av Dan Wells er blant titlene jeg kunne tenke meg å lese i nærmeste fremtid. Nok en dystopisk YA-serie, og en av ganske mange begynnelser som jeg har stående i bokhylla mi.


Cinder av Marissa Meyer frister også. Dystopisk fortelling med androider og det hele. Gleder meg.


Da terroren rammet Norge av Kjetil Stormark har stått i hylla mi en stund allerede, og jeg har absolutt planer om å få lest den snart. Den handler, som de fleste klarer å tenke seg til, om 22. juli, og har fått mye skryt fra alle kanter.


Ellers har jeg en stor haug med dystopiske bøker som jeg kunne tenke meg å lese. Det samme gjelder fantasy. Også dukker det nok opp noen spennende leseeksemplarer i løpet av sommeren, også. Så mange bøker, så lite tid. Stikk innom Anette for å se hva andre har tenkt til å lese!