Lene Kaaberbøl er en av Danmarks mest solgte og anerkjente barneboksforfattere. Kaaberbøl debuterte som 15 åringer,  har gitt ut mer enn 30 bøker, men i Norge er hun mest kjent for serien om Skammarens Datter. Jeg er stor superfan av Lene Kaaberbøl og tror at hvis hun hadde skrevet da jeg var liten, så hadde jeg sluuuuuuukt alle bøkene hennes multimange ganger.

Nå har hun kommet med en ny serie, Villheks. Første bok heter Eldprøva og den er veldig fin. Clara er 12 år og får vite av sin sære tante at hun egentlig er en villheks. Clara kan ingenting om magi, men kastes ut i mysterier og mye spenning i det heksa Kimæra tar opp jakten på Clara. Samtidig må hun bevise at hun virkelig er en villheks – hun må gjennom ildprøven.

Det jeg liker så utrolig godt med Kaaberbøl er at hun tar barnet på alvor. Hun skriver bøker som råker rett inn i et lesende hjerte. Hun er en mester i spenningsoppbygging og å skape kule universer og plott, så får det heller være så som så med originaliteten. Bøkene er mesterlig oversatt av Øystein Rosse (som også oversatte Skammaren-bøkene).

Bøkene er ganske skumle, men jeg tror de passer fint for barn fra 8-9 år og opp til rundt 14.