Sommeren er som kjent en glimrende anledning til å lese en bok – gjerne flere. Hvorfor ikke lese en bok sammen med oss i NRK og andre rundt om i landet? Om du har tenkt å tilbringe sommerferien i Norge eller dra ut i verden, det spiller ingen rolle.

Her er noen tråder fra sosiale medier:

[View the story "Sommerboken " on Storify]

Foto: NRK/Heinesen forlag. Instagram-filter Amaro.

Les og diskuter Tove Janssons Sommerboken med oss!

I juli og august har vi valgt en Sommerens bok i stedet for en Månedens bok, og det er Tove Janssons nydelige Sommerboken. Den ble utgitt for første gang i 1972 og har dermed 40-årsjubileum i år. En helt ny norsk utgave av boken ble dessuten lansert av Heinesen forlag i år, med forord av selveste Tove Nilsen.

Perfekt sommerlektyre, med andre ord!

Dette skriver Tove Nilsen om boken:

”Noen bøker leser man og blir ferdig med. Andre lever man med. Sommerboken er en slik bok for meg. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har lest den, eller lest i den, men hver gang oppdager jeg noe nytt og hver gang blir jeg glad for at denne boka finnes”.

Les også Anne Cathrine Straumes anmeldelse her: 40-årsjubileum for finsk livsfilosofi

Boken handler om Sophia og hennes farmor, som tilbringer somrene på en øy i den finske skjærgården. De utforsker, opplever og samtaler i sin lille, og likevel så store, verden. Tove Jansson er blant verdens fremste barnebokforfattere, men Sommerboken er altså en voksenbok, selv om mange vil være enige i at den også kan leses for barn.

Har du ikke lest Sommerboken enda? Les den sammen med oss i sommer!
Har du allerede lest den? Bli med og del dine tanker om den!

I løpet av hele sommeren kan du høre reportasjer og samtaler om Tove Jansson og boken i Kulturhuset på P2 og vi vil også snakke med deg om boken her på bloggen.

I slutten av august arrangerer vi panelsamtale om Sommerboken i Botanisk hage i Oslo, med forfatter Tove Nilsen, billedkunstner Päivi Laakso og astrofysiker og forfatter Eirik Newth. Samtalen kan du høre i Kulturhuset torsdag 30. august.

Hvis du har lyst til å lese Sommerboken i sommer, skriv “Jeg er med!” i kommentarfeltet under =)