BildeFørst og fremst, beklager meget sen oppfølging av forrige post. Det hadde kanskje vært mer formålstjennelige å begynne mitt selvstudie av selvhjelpsbøker med en tittel som “Nå dine mål” eller “Hold fokus”, for min egen “Skriv entuasiatisk og glem hele greia i tre måneder-metode” gir ikke alltid de beste resultatene.

For å gjøre det enklere å forstå forvandlingen jeg har gitt meg i kast med kan det være greit å plassere meg på den såkalte kim-jan aksen, en skala fra 1-10 hvor nerden kim fra dagbladets jomfru i nød  utgjør det absolutte stilmessige nullpunktet, med jan thomas som den selvskrevne motpol. Dette må ikke nødvendigvis forstås som en skala for hvor stilling man kler seg, men heller hvor mye tid man bruker på å bestemme seg for hva man skal ha på seg. (Eksempel: Det ligger sikkert mye tid og tanke bak dette antrekket, men det gjør en ikke til moteverdens svar på Lex Luther). Personlig har jeg aldri vært lykkeligere enn da jeg gikk på katolsk privatskole og kunne trekke i samme uniform hver bidige dag. Jeg bruker med andre ord ikke mye tid på å bestemme meg om morran, og befinner meg dermed på nedre halvdel av kim-jan aksen.

Så til saken; Jan Thomas verktøykasse for menn dekker de fleste aspekter ved mannens ytre, fra vask og stell til klær og trening. Forfatteren er ingen ordsmed, men han ordlegger seg klart og tydelig om emner mange menn har vondt for å formulere sammenhengende tanker rundt, selv alene på badet med lyset av. Spennvidden i emenene, og den tilsynelatende lettheten han beveger seg med fra noe så elementært som normal kroppsvak til butox og poetesielt impotensfremkallende håravfallkurer, er imponerende.

Mine forkunnskaper om disse emnene kan best beskrives som et oppkok av dagbladetoverskrifter, ting jeg har overhørt på bussen og løse antagelser.  En sammenhengende og enkel tekst om dette var om ikke nødvendigviss etterlengtet, i det minste oppklarende. Jeg må innrømme at det var lite jeg uten videre hadde nytte av i mitt eget liv, hovedsakelig fordi jeg ikke har, eller rettere sagt, tar meg tid til å følge Jan Thomas mange råd om korrekt hudpleie og matchene outfits (max 3-4 på kim-janaksen).

Den største overraskelsen, og et poeng Jan Thomas bruker mye tid på, er det mer eller mindre totalforbudet mot direkte kontakt med sollys. Sola er ifølge Jan Thomas roten til alt ondt og desto mindre man ser til den desto bedre er det for deg, huden din og menneskeheten generelt. Man ville kanskje tro at en så solbrun kar som Jan Thomas ville ha et litt mindre apokalyptisk syn på saken, men det er selvfølgelig her selvbruningskremens mirakuløse kraft kommer inn, det er tilsynelatende få problemer som ikke kan løses med en sunn og heldekkende dose betakaroten.

Inntil nylig tvilte jeg på at Jan Thomas hadde hatt noen videre innflytelse over meg og mine klesvalg, men da jeg for noen uker siden var hjemme i et familieselskap fikk jeg en skyllebøtte av min egen far for å kle meg som en dandy vestkantsgutt (dette er omtrent så ille det kan bli når man har vokst opp på sørlandet og vestkasgutten aka padleåra er å betrakte som arvefienden). Jeg måtte ta en lang titt i speilet (og skue dypt ned i min egen sjel), og joda, den lyseblå skjorta sto for øvrig godt til kakishortsen og det hele harmoniserte unektelig med hår og øyenfarge, men nå er jo jeg en vinter, så det sier seg jo selv at det blir en god kombinasjon….. GODE GUD, DET ER SANT. ODDVAR, YOU HANDSOME DEVIL, DET HAR BEGYNT!!!

OT

Arkivert i:Boktips, Fagbøker Tagged: arvefiende, Betakaroten, Jan Thomas, Jan Thomas’ verktøykasse for menn, kim-janaksen, padleåre