Oldefars ulveskinnspels

Adele Lærum Duus er skuespiller og forteller. Hun har laget både billedbok og teater av historier som farfaren fortalte henne som barn. “Oldefars Ulveskinnspels” handler om Adeles oldefar som var doktor på Voss i gamle gamle dager. Vi følger doktoren på sykebesøk, med hest og kjerre, på ski og i båt. Etterhvert gikk doktoren til anskaffelse av en bil, en phenomobil. Denne merkelige kjøredoningen på tre hjul fra 1913 er som den eneste i Europa, i kjørbar stand den dag i dag.

De utrolige historiene om livet i gamle dager er  illustrert av Elisabeth Moseng.

Slik forteller Adele Lærum Duus sjøl om besøkene på Voss:   Da jeg var liten, pleide jeg å tilbringe nesten alle ferier hos farfar og farmor på Voss. Huset de bodde i, Vangsly, var et digert hus med mange rom å gjemme seg i, og hagen et eldorado for lek og moro.  Noe av det beste jeg visste, var å høre på når farfar eller farmor fortalte fra gamle dager.  Begge to var utrolig flinke til å fortelle historier, og farfar hadde en historie for hver sving når vi var ute på kjøretur i den gamle bilen deres.  At alt de fortalte om hadde skjedd på ordentlig, var ekstra spennende, syntes jeg