En smakebit på søndag er et konsept jeg har lånt av Mari på Flukten fra virkeligheten. Alt du trenger å gjøre er å slå opp i boka du leser nå og velge ut noen setninger du synes passer – uten at de avslører for mye av handlingen – før du legger dem ut på bloggen din og legger igjen ei lenke i innlegget til Mari. På denne måten kan vi klikke oss fra smakebit til smakebit, og kanskje oppdage nye skatter?

Det går tregt med lesing om dagen, har mye annet å drive med. Smakebiten i dag kommer fra klassikeren Ikke flere mord av svenske Maria Lang: Ikke flere mord er en klassisk Maria Lang-krim fra 1951 med alle de velkjente elementene fra de besnærende krimgåtene hennes på plass. Vi møter den skarpsindige kriminalkommissæren Christer Wijk, den spørreglade amatørdetektiven Puck samt en død ung mann med dyster fortid og en egyptisk dolk i brystet. Christer Wijk får en sak der Mannen med ljåen har steget ut i den nordiske sommernatten og forvandlet et trygt og fredelig sted til et åsted for onde gjerninger. Familiehemmeligheter, skjulte intriger, ondskap bak en uskyldig fasade … Nei, Skoga er nok ikke så harmonisk som det kan se ut som på overflaten.

Smakebiten kommer fra side 30:

Med begge hender grep hun rundt knivskaftet og begynte å rive og rykke voldsomt i det. Men kniven hadde et sikkert feste i Tommys bryst, og hun sank jamrende sammen ved hans side.