The Country diary of an Edwardian lady

 Et sommerminne som faktisk inneholder et helt år! Boken Naturdagbok fra året 1906 av en engelsk dame, skrevet av Edith Holden, er en av de vakreste bøkene jeg vet om.

Forfatteren ble født i en landsby i Worcestershire i England i 1871. Boken følger alle årets måneder, og hver måned har sin egen presentasjon. Det er dikt, ordtak, oversikt over høytidsdager og navneopprinnelse for hver enkelt måned. Så følger forfatterens egne observasjoner.

 Det er samspillet mellom nydelig kalligrafiskrift og Edith Holdens akvarellillustrasjoner som gjør mest inntrykk på meg. Jeg har aldri lest den fra perm til perm, den innbyr heller til å bla litt frem og tilbake i. Det er en perfekt bok å ha når man sitter på verandaen i nyperoseduft og med fuglesang i bakgrunnen.

 

Lån boken, nyt de detaljrike illustrasjonene og slå opp for å se om hun har skrevet noe på nettopp din bursdag eller andre dager som er viktige for deg!

 

Anne

Arkivert i:Boktips, Sommerminne Tagged: Edith Holden, Edwardian lady, Naturdagbok, The country diary