Øst for Dunkelpiggen

Fiola er ti år og bor i byen. Men hun lengter etter fjellet og vill natur. Mens resten av familien elsker høyblokken de bor i og den deilige, støvete byluften, lengter Fiola etter høye fjell, dype daler og å sove i sitt eget telt. Når naturfaglærer Hildur siste dag før sommerferien holder foredrag om den vakre Blomsterdalen, får Fiola en idé. Og når Hildur beskriver den vakre Fjellfiolen, som bare blomstrer akkurat nå, og som nesten heter det samme som Fiola, har hun bestemt seg. Hun skal på ekspedisjon!

Neste morgen sniker hun seg ut av byen med telt og tursekk og bestevennen Peter. De har aldri vært i skogen før, ikke på fjellet eller på vidda heller, og i alle fall ikke i skikkelig tordenvær. De går seg vill og kommer etter hvert til en fjellgård. Der skjer det skumle ting.

«Øst for Dunkelpiggen» er en spennende ekspedisjonsfortelling om mot, retningssans, solid vennskap og, dessverre, en lunefull naturfaglærer.

Julia Kahrs debuterte i 2009 med eventyrromanen «Sølvrevene». Dette er hennes andre bok.