Har vrt sommerstille her en stund n, men etter hardt press m jeg kakeblogge. Har prvd meg p raw food, etter ha hatt denne boka liggende lenge. Raw food er mat basert p ntter, frukt, grnnsaker, fr, br og andre naturlige rvarer. Ikke kokt og stekt, alts, men ofte kjrt i mikseren. Det hres litt srt ut, men hvorfor ikke prve sunne kaker og godsaker? Jeg ble i alle fall fornyd med denn brpaien! God, frisk og st, men jeg kranglet litt med cashewnttkremen – den ble god (men litt uvant) p smak, men altfor tynn i konsistensen.
Mtte moderere oppskriften litt pga. allergier, og den ble ca snn:
Paibunn:
3 dl macadamiantter
2 dl cashewntter
1 dl kokos
1 ss honning
8 friske dadler (jeg fikk bare tak i trkede)
2 ts kanel
en klype salt
Fyll:
5 dl br etter smak. Jeg brukte jordbr, bringebr og blbr
Cashewkrem:
2 dl cashewntter
2 dl vann
1/2 vaniljestang
1 pre skret i biter
1 ss honning eller agavesirup eller 4 dadler
Bunn: Finhakk nttene i foodprocessor. Tilsett kokos, kjr igjen. Tilsett honning, dadler, kanel og salt, kjr en gang til. Trykk deigen ut i paiform og legg br i paibunnen.
Cashewkrem: Kjr cashewnttene til mel i hurtigmikser. Spe med vann og kjr igjen. Tilsett fr fra vaniljestangen, pre og stning og kjr igjen. Serveres ved siden av paien.