En smakebit på søndag er et konsept jeg har lånt av Mari på Flukten fra virkeligheten. Alt du trenger å gjøre er å slå opp i boka du leser nå og velge ut noen setninger du synes passer – uten at de avslører for mye av handlingen – før du legger dem ut på bloggen din og legger igjen ei lenke i innlegget til Mari. På denne måten kan vi klikke oss fra smakebit til smakebit, og kanskje oppdage nye skatter?

Nå leser jeg blant annet Evig søndag av Linnéa Myhre, og det er vel passende å velge en smakebit fra akkurat denne i dag: Vinteren 2011 går Linnéa motvillig med på å gå til psykiateren Finn for sine depresjoner. Det blir helt sikkert ikke et vendepunkt. Eller? «Plutselig begynte jeg å gråte. Tårene trillet nedover ansiktet og ned i tastaturet, helt uten tillatelse og forvarsel gjorde de dette – og jeg måtte lukke laptopen for å konsentrere meg utelukkende om gråtingen. Det er altfor kort vei mellom stillhet og gråt. Alle disse tårene jeg hadde spinket og spart på i hele denne lange tiden, trillet nedover ansiktet mitt og knuste alt jeg hadde bygget opp. Jeg måtte antakeligvis starte helt fra begynnelsen av. Jeg visste ikke engang hvilken begynnelse jeg siktet til.» Romanen Evig søndag følger ett år i Linnéa Myhres liv. Boka er et sterkt og selvutleverende portrett av en ung kvinne av i dag.

Så langt er den akkurat like bra som jeg håpet den skulle være. Smakebiten i dag er fra side 142:

Men jeg kan ikke veie meg heller, det hviler altfor mye på ukens vekt. Veier jeg mer enn det jeg skal veie, vil hele den kommende ferieuken i Molde være ødelagt. Jeg vil ikke være i stand til å kunne kose meg et sekund, tallet vil henge over meg som et mareritt, og det kommer ikke til å slippe taket. Men får jeg ikke vite det, vil uroen være så sterk at jeg ikke vil få fred.

Dessuten har jeg trukket de to som skal få bøkene som trengte nytt hjem. Random.org bestemte følgende: Askeladden skal få Noe å si deg av Hanif Kureishi, og Nina C. skal få Song for Eirabu 2. Jeg sender dere en mail ganske så snart. :)