Hver torsdag arrangerer Anette boktema. Denne gangen var temaet litt vanskelig, synes jeg. Jeg er nemlig litt forsiktig med å si “aldri” når det kommer til bøker… Så jeg er litt usikker på hvordan jeg skal løse dette. Hmmm… Jeg plukker ut de tre jeg kommer på nå som det er usannsynlig at jeg plukker opp i nærmeste fremtid, så slipper jeg å utelukke noe. Det går nok ikke, tror jeg.

Jeg klarer ikke å se for meg at jeg noen gang kommer til å bli interessert nok til å lese Min kamp-serien til Karl Ove Knausgård. Jeg ble rimelig mett av denne serien uten å i det hele tatt løfte på den i bokhandelen mens mediastormen herjet som verst. Det er dog mulig at jeg på et eller annet tidspunkt (lenge til, tror jeg…) kommer til å gi den et forsøk nettopp på grunn av hypen. Men enn så lenge er jeg stappmett.

Resten av House of Night-serien av PC og Kristin Cast blir liggende i fred for meg, tror jeg. Jeg leste den første boka, og det var ikke noe for meg. Klisjéaktige vampyrer som bygger oppunder overfladiske idealer og til og med på et tidspunkt fremstiller mobbing som helt ok. Jeg kjenner jeg klarer meg uten.

Og mens vi er inne på klisjé-vampyrer, tror jeg det er trygt å nevne Twilight-sagaen av Stephenie Meyer også. Jeg er rett og slett ikke interessert i det hele tatt, hverken i bøkene eller filmene. Kjenner jeg gnisser tenner når jeg tenker på idealene denne serien ser ut til å fremme, også. Men for all del… Mulig jeg får et anfall av nysgjerrighet og prøver.

Dersom du klarer å komme på 3 bøker du tror ikke kommer til å lese, så lag et innlegg og legg igjen linken din hos Anette!