Man har da sett noen filmer i sommer, alle kjøpt på salg. Her er en kort omtale:

Jentene fra Dagenham, UK 2010.

Denne filmen tar utgangspunkt i den autentiske historien om 187 jenter på Ford-fabrikken i Dagenham, England,  gikk til streik i 1968 med likelønn som mål. Filmen har skikkelig britisk varme og humor, og er historisk interessant. Det humper litt noen steder med overspill (særlig Annette Beining som minister), men vi holder oss innafor, så det går greit. Fine skuespillere, troverdig plotting og mange tidsdetaljer som vil få Mad Man-fans til å sikle.

 

Harry Potter og Dødstalismanene Del 2, UK 2011.

Jeg er jo fan. Og så fikk jeg ikke sett denne siste filmen på kino. Jeg blir altså så utrolig revet med av de filmene, og jeg griner med Snape og jeg griner med Lupin, Tonks og Fred, og jeg kjemper med Harry og jeg er full av beundring, virkelig full av beundring for Rowling som har skapt dette universet. Filmen synes jeg var veldig bra, stemningsfull, bra komponert og gode skuespillere. Pluss for gode måter å snakke om sorg og død på. Minus for scenen hvor fru Weasley knerter Bellatrix, den synes jeg de ikke fikk helt dreis på, og så var det noen av sluttscenene på Hagworts som er litt teite, etter kampen, men dette er småtteri. Luna, Snape, Ron, Draco, Neville – mine yndlinger. Det er episk og jeg eeelsker episk.

Trolljegeren, NO 2010

Ha ha – dette var fornøyelige saker. Utrolig morsomt konsept, godt laget. Stemningen er kul, skummel og trollene ganske godt laget  – eller veldig godt laget egentlig, særlig den siste. Historien er helt syk, men de har fått til en troverdighet som er beundringsverdig. Bra kamera, klipping og gode skuespillere. Eneste minus, og det er ganske stort, er typisk norsk sjangerblanding. Hvorfor kjører de inn komedie plutselig? Det er akkurat som om de ikke stoler helt på sitt eget prosjekt, og begynner å gjøre litt narr av det. Humor er noe annet, det er mye bra humor i filmen. Men jeg tror man må bestemme seg for sjanger: Skrekk eller komedie? Og deretter stå linja ut.

The best exotic marigold hotel, UK 2012

Ni gamle mennesker som reiser til India. Fine farger og bilder fra India, noen av historiene er vel klisjefylte og jeg blir slapp av mange visdomsord. Men så er det samtidig en søt film, umulig å ikke bli glad i noen av folka og Maggie Smith, herregud jeg DIGGER Maggie Smith og håper hun svarer ja på å bli min nye mormor.

 

Pinnsvinets hemmeligheter, Fr 2009

Filmen er basert på boka Pinnsvinets eleganse av Muriel Barbery, som jeg tidligere har forsøkt meg på uten særlig hell. Filmen likte jeg utrolig mye bedre. Den handler om en jente på 11 år som lever i en leilighet i Paris. Foreldrene er rike, og alle rundt henne er rike. Utenom portnersken som lever alene i første etasje. Hun er et standardbilde på en portnerske; sur, tverr og uinteressant. Så flytter en rik japaner inn i bygården, og både han og den lille jenta, forstår at portnersken har et hemmelig liv.  Filmen er hjertevarm, litt humoristisk og fin. Stille, men likevel full av kraft.