Boka handler om uka etter mordet på John F. Kennedy, den amerikanske presidenten som ble skutt 22. november 1963 i Dallas, Texas. Nyheten slår ned som en bombe over hele verden, også i utkanten av Oslo der 12 år gamle Arne bor i en blokkleilighet sammen med foreldrene sine.
 
I uka etter presidentmordet merker Arne at mora, faren og frøken på skolen ikke oppfører seg som de pleier. Stemningen er nummen og vanskelig. Derfor blir han usikker på hvordan han selv skal oppføre seg og hva som er riktig å føle, om det er akseptabelt å ha det morsomt, om han kan være opptatt av jenter når hele verden sørger.

 Uka etter drapet er uka da Arne tar skrittet fra å være barn til tenåring. Med det ene beinet godt plantet i barndommen, og det andre på hålkeføret vi kaller voksenverdenen, står Arne og stirrer inn i vintermørket, og prøver å forstå det han ser. Plutselig er han ikke lenger barn, og ting han før likte å gjøre, er ikke så stas lenger. Jenter får en helt annen betydning, og han begynner å se på sine foreldre på en ny måte.