En smakebit på søndag er et konsept jeg har lånt av Mari på Flukten fra virkeligheten. Alt du trenger å gjøre er å slå opp i boka du leser nå og velge ut noen setninger du synes passer – uten at de avslører for mye av handlingen – før du legger dem ut på bloggen din og legger igjen ei lenke i innlegget til Mari. På denne måten kan vi klikke oss fra smakebit til smakebit, og kanskje oppdage nye skatter?

For å være helt ærlig, har jeg nesten ikke lest noen ting den siste uka, utover pensum. Har rett og slett ikke orket. Smakebiten i dag kommer derfor fra begynnelsen i Magiske dager, krigerske netter av Clive Barker, men først skal dere få vaskeseddelen: Ungjenta Candy Qvakkenholt bor i Kyllingbyen i USA. Fra ingensteds, midt inne i innlandet i Minnesota, dukker det opp et hav. Sammen med Jon Rakker, hopper hun ut i havet, og havner i Abaret. Abaret er et øyrike hvor hver øy er en time i døgnet. Candy’s opplevelser i Abaret blir stadig merkeligere. Dette er den andre boka om Candy og øyriket Abarat.

Otto Holiban satt taus i det mørke rommet og lyttet til de to fyrene som hadde dratt ham med seg dit – en raring med tre øyne som het Lazaru, og kompisen hans, Vesle Gullklumpen – spilte Knus Jævær’n i hjørnet. Etter tjueto runder var han for irritert og nervøs til å tie stille lenger.
“Hvor lenge må jeg vente her?” spurte han.
Vesle Gullklumpen, som hadde krypdyrklør og ansikt som en tilbakestående baby, dampet i vei på en blå sigar. Han blåste en sur sky mot Holiban.
“De kaller deg for Sjakkbrett-mannen, ikke sant?” sa han.