Forsøk på ny spalte! Prøver meg frem. Her kommer noen boknyheter jeg har snublet over den siste tiden:

Bok og Samfunn melder at Oslo Bokfestival hadde besøksrekord, med hele 110 000 besøkende i sentrum i løpet av festivalen.

New York Times skrev for et par uker siden om mannen som kunne tjene $28 000 i måneden på å skrive positive omtaler av bøker. Kjøpt og betalt av blant annet forfatterne selv. Ekspert anslår at omkring 1/3 av alle forbruker-omtalene på nettet er falske.

Hos KTVU kan vi lese at hovedbiblioteket i San Fransisco har montert plastskjermer på PC-ene slik at brukerne kan surfe porno uten at andre mennesker rundt blir forstyrret.

– Blant annet hos Pocketful of Books kan vi lese om et strålende eksempel fra virkeligheten når det gjelder hvordan forfattere ikke bør oppføre seg. Helvete var løs etter at Emily Giffins ektemann la igjen en usaklig kommentar på en negativ omtale av en av konas bøker. Etter at forfatteren selv engasjerte både egne fans og assistenten til å støtte henne, har diverse anmeldere og lesere vært under tunge skyts. Minst en av anmelderne har fått drapstrusler per telefon.

– Naomi Wolfs nye bok med tittelen Vagina har blitt sensurert av Apple, melder blant annet The Guardian. Skal man kjøpe den fra iTunes, kjøper man V****a. Dette illustrerer vel forfatterens poeng ganske greit..? Kjernen i boken er at vaginaen fortsatt er knyttet til skam.

Aftenposten kunne melde at Juritzen (i likhet med andre) boikotter Hegnar-bokhandelen Boklageret, dette fordi Boklageret ikke følger bokavtalen og selger bøkene betraktelig billigere enn andre.

10 000 uønskede bøker flommer over i gatene i Melbourne, Australia. Kunstprosjektet avsluttes med at folk kan plukke med seg så mange bøker man vil hjem.

Nye tall viser at 55% av alle YA-bøker kjøpes av voksne – og 78% av kjøperne beholder bøkene selv. 28% av kjøperne er mellom 30 og 44 år.

– Den enormt populære boken Divergent av Veronica Roth blir filmatisert. Filmingen skal etter planene begynne neste vår, mens filmen etter alt å dømme er ferdig mars 2014.

Aftenposten kunne melde at 22. juli-kommisjonens rapport har blitt en bestselger om den sammenlignes med vanlig sakprosa.

Følgende bøker havnet på Shortlist-en til Man Booker Prize 2012:
Will Self: Umbrella
Alison Moore: The Lighthouse
Deborah Levy: Swimming Home
Hilary Mantel: Bring Up The Bodies
Tan Twan Eng: The Garden of Evening Mist
Jeet Thayil: Narcopolis

– Da nyheten om at 250 000 e-bøker blir tilgjengelig gratis på Bokhylla.no kom, knelte siden samme dag. Og mens vi er inne på gratis bøker, bør det nevnes at Akademika har inngått en avtale som fører til at studenter får gratis e-bøker.

– Om du er nysgjerrig på debatten om bokbloggernes rolle i offentligheten, og hva det egentlig er som danner en god bokblogg, anbefaler jeg turen innom dette innlegget til Knirk, så kan du klikke deg til de forskjellige bloggene.

– Jeg har selvsagt bare valgt ut et lite knippe nyheter her. Dersom du vet om andre boknyheter som burde nevnes, synes jeg du skal legge igjen en kommentar. :)