Vi inviterte til fotokonkurranse om å visualisere Kolbein Falkeids dikt “Morgen”. Nå er vinnerbildet er kåret og ni andre blir også stilt ut under Kapittel-festivalen i Stavanger. – Spennende å se hvordan fotografene har tolket diktet på veldig ulike måter, sier juryleder Ingerid Nordstand.

Vinnerbildet er tatt av Herdis Moldøen, aka @herdis på Instagram, som får gi det til Kolbein Falkeid selv under Kapittel i Stavanger.

Juryens vurdering av Herdis Moldøens foto: “Juryen falt umiddelbart for dette bildet. Det skilte seg ut fordi det satte i gang mange tanker om historien før og etter bildet ble tatt. Bildet er godt komponert, lyset faller nydelig inn vinduet og det at fokuset ligger på lakenet gir bildet et spesielt uttrykk.”


75 fotos ble sendt inn og viser at assosiasjonene til diktet er mange.
– Mange bra bilder! Spennende å se hvordan fotografene har tolket diktet på veldig ulike måter. Mange av bildene handler om natur og lys, men også helt andre tolkninger har kommet inn, sier juryleder Ingerid Nordstrand, prosjektleder i Nasjonalgalleriet. Hun har valgt ut ti av bildene og kåret en vinner sammen med fotoredigerer Thomas Wiborg i Bokprogrammet, journalist Lisbeth David-Andersen med ansvar for design, kunst og arkitektur i Kulturhuset på P2 og programleder Cille Biermann, som leder an samtalen på Kapittelfestivalen om Falkeids “Utvalgte dikt” i Kulturbanken lørdag 22. september. Er du i Stavanger, er du hjertelig velkommen. Ellers kan du høre opptaket i Kulturhuset mandag 24. september.

Disse bildene er også valgt ut av juryen til å stilles ut på Sølvberget kulturhus under Kapittel-festivalen:


Foto: Marit K. Amundsen


Foto: Nina Nilsen


Foto: Randi J. Aasheim


Foto: Linda Skare aka @lindaskare på Instagram


Foto: Hege Eggen


Foto: Torkel Mona


Foto: Svetlana Negashova


Foto: Susannah Svarstad Eeg


Foto: Kristin Blakstad

Fotografene av vinnerbildene får tilsendt hvert sitt eksemplar av Kolbein Falkeids “Samlede verker”. Hvis du er i Stavanger kan du se bildene i 1. etg på Sølvberget kulturhus torsdag 20 – søndag 23. september.