NABOEN SOLGTE FANTASIER
til halv pris. Men gav opp
forretningen tidlig en morgen
tidlig i november. Hvorfor
vet jeg ikke. Jeg, en trofast kunde
osv. Til halv pris. Du verden.
Naboen imponerte meg stadig

i løpet av disse årene. Hvor mange
fantasier naboen skaffet meg,
vet jeg ikke. Vet ikke hvorfor
naboen gav opp forretningen tidlig
en morgen tidlig i november.
Julesalget sto for døren. Det
måtte da gå an å holde ut litt lenger.

Av Leif Høghaug

Hver uke i september velger vi ut dikt fra denne høstens lyrikkdebutanter. Si gjerne hva du tenker om dette og følg med på #diktdebut på Twitter. Har du lest det lille Darth Vader-diktet til Anja Høvik Strømsted? Et dikt om å være sulten av Morten Langeland? Eller en liten fortelling om å kjenne på arr av Marianne Clementine? Kaisa Aglens om kjærlighet som flyr? Om å se på noen som ligger i mosen, ordsatt av Christian Aske Myrhaug?