En smakebit på søndag er et konsept jeg har lånt av Mari på Flukten fra virkeligheten. Alt du trenger å gjøre er å slå opp i boka du leser nå og velge ut noen setninger du synes passer – uten at de avslører for mye av handlingen – før du legger dem ut på bloggen din og legger igjen ei lenke i innlegget til Mari. På denne måten kan vi klikke oss fra smakebit til smakebit, og kanskje oppdage nye skatter?

Tiden flyr. Jeg skriver oppgaver til den store gullmedalje, og koseleser bare med ujevne mellomrom. Dere skal få en smakebit fra oppfølgeren til Våk over meg av Amy Plum i dag, nemlig Til jeg dør. Dette sier forlaget om boka: Kjærligheten mellom Kate og Vincent vokser, men et spørsmål forblir ubesvart: Hvordan skal de kunne være sammen dersom ikke Vincent kan stå imot trangen til å ofre seg for andre og dø i deres sted? Og hvis Vincent lover å leve et normalt liv med Kate, betyr det at han lar andre mennesker dø? At det er hans skyld? Det må finnes en annen mulighet? Samtidig våkner en ny trussel blant numaene, og Kate befinner seg plutselig midt i en eldgammel og dødelig krig. Ikke som tilskuer – men som målet!

Smakebiten denne gangen er det aller første avsnittet i boka:

Jeg tok sats og bykset til akkurat idet den to meter lange fektestaven suste ned mot steinhellene der jeg hadde stått brøkdelen av et sekund tidligere. Jeg landet på huk og spratt opp igjen mens jeg stønnet av anstrengelse og svingte mitt eget våpen over hodet. Svetten rant ned i øynene på meg og gjorde meg et øyeblikk blind, før instinktet tok over og tvang meg til handling.