En smakebit på søndag er et konsept jeg har lånt av Mari på Flukten fra virkeligheten. Alt du trenger å gjøre er å slå opp i boka du leser nå og velge ut noen setninger du synes passer – uten at de avslører for mye av handlingen – før du legger dem ut på bloggen din og legger igjen ei lenke i innlegget til Mari. På denne måten kan vi klikke oss fra smakebit til smakebit, og kanskje oppdage nye skatter?

Mamma har en formidabel lydbok-samling, og sist jeg var der lånte jeg med meg noen. Bok nummer tre av Lars Kepler, Ildvitnet, var en av dem. Jeg har lest og likt de to foregående bøkene ganske godt, og var klar for denne. Forlaget skriver følgende om boka: Det skjer et mord på Birgittagården, et hjem for tenåringsjenter i trøbbel. Etterforsker Joona Linna skjønner raskt at det er en utfordrende kriminalsak, og sporene fører til Vicky, en stille jente som forsvant fra Birgittagården samme natt som mordet. Når han undersøker bakgrunnen hennes får han seg en overraskelse, og samtidig får politiet en telefon fra det spiritistiske mediet Flora Hansen. Dette er den tredje boka om Joona Linna.

Smakebiten kommer ganske tidlig i boka:

Jentas ansikt er skjult. Som om hun er redd, som om hun ikke vil se gjerningsmannen. Før jenta ble plassert på sengen har hun vært utsatt for grov vold. Det dreier seg om gjentatte slag med en stump gjenstand mot panne og isse. Hun var bare en ungjente, og må ha vært fryktelig redd.