En smakebit på søndag er et konsept jeg har lånt av Mari på Flukten fra virkeligheten. Alt du trenger å gjøre er å slå opp i boka du leser nå og velge ut noen setninger du synes passer – uten at de avslører for mye av handlingen – før du legger dem ut på bloggen din og legger igjen ei lenke i innlegget til Mari. På denne måten kan vi klikke oss fra smakebit til smakebit, og kanskje oppdage nye skatter?


Det blir en ny smakebit fra Til jeg dør i dag, for det er den eneste boka jeg leser akkurat nå. Har i det siste hatt mange halvferdige liggende, men nå kommer jeg i mål. Om du ikke skulle ha fått med deg denne boka fra den forrige smakebiten du fikk fra den, dreier det seg om bok nummer 2 i Våk over meg-serien til Amy Plum. Forlaget sier følgende om boka: Kjærligheten mellom Kate og Vincent vokser, men et spørsmål forblir ubesvart: Hvordan skal de kunne være sammen dersom ikke Vincent kan stå imot trangen til å ofre seg for andre og dø i deres sted? Og hvis Vincent lover å leve et normalt liv med Kate, betyr det at han lar andre mennesker dø? At det er hans skyld? Det må finnes en annen mulighet? Samtidig våkner en ny trussel blant numaene, og Kate befinner seg plutselig midt i en eldgammel og dødelig krig. Ikke som tilskuer – men som målet!

Smakebiten er fra side 187, der Kate benytter seg av at Vincent er en vandrende historiebok:

“Altså, jeg leser om motstandsfolkene som syklet fra Paris til dere – le Maquis – ute på landsbygda for å overbringe ordre fra sentralkommandoen.”
Vincent nikket. “Det var farlig. Det hendte at budbringerne ble tatt. Derfor valgte de folk som ikke ville bli mistenkt av tyske soldater. Kvinner og barn fikk ofte jobben.” Han nølte.