Hvilke norske bøker får
deg til å trekke på smilebåndet?
Foto: Flickr.com/photooptik

Vinteren er rett rundt hjørnet, dagene blir mørkere og kaldere. På tide å plukke den dystreste boken du kan komme på frem fra hylla? Ikke nødvendigvis. Hvorfor ikke velge bøker som får deg til å le høyt i stedet?

Humor fungerer der den ikke er ment å være morsom. Humoren brukt som et våpen i en alvorlig sammenheng, det er morsomt, sa forfatter Vetle Lid Larssen til NRK for et par år siden, og manet til en gjenreisning av humoren som et verdig element i kunsten.

Det finnes mange norske forfattere som har blitt trukket frem som morsomme: Erlend Loe, Olaug Nilssen, Dag Solstad, Ragnar Hovland.

Men hvem har skrevet Norges morsomste bok? Neste uke velger vi en vinner i vår uhøytidelige kåring – og vi trenger din hjelp til å finne gode kandidater!

Hva er de morsomste norske bøkene du har lest? Bruk kommentarfeltet til å sende oss dine forslag innen fredag 26. oktober.

Det kan være romaner, tegneserier, barnebøker, sakprosabøker, både nye og gamle, men de må være norske altså, ingen utenlandske bøker denne gangen.

Spør gjerne også dine venner på Twitter om de har forslag! Bruk #morsombok!