Britt Karin Larsen: Å finne en skog

Bare ordet skog er nok til at jeg fatter interesse for en bok.

At det ble nettopp samlinga til Britt Karin Larsen, er delvis tilfeldig.  Delvis fordi jeg har lest hele roman-trilogien hennes den siste tida, de tre fantastiske bøkene som handler om De reisende.

Samtidig som jeg var i Deichmans magasin og lette fram til bok nr. Tre i serien om De reisende, falt øynene mine på denne smale ryggen, tiltrukket av ordet skog.

Larsen har skrevet både lyrikk og prosa, og hun debuterte som lyriker i 1978 med samlingen 5 mg blues & andre dikt.  Å finne en skog kom i 2000. Som tittelen antyder har naturen en stor plass i samlingen. Flere av diktene har også stedsangivelser, fra for eksempel Solør og Grue.

Oppmerksomhet, rettet mot de små tingene, de små endringene og de ørsmå bevegelsene kommer godt fram i disse tekstene. Det å være lydhør og var for omgivelsene generelt og naturen spesielt er et tema som går igjen.  Tekstene har flere lag, både i overført og helt konkret betydning, som diktet Veier, Vest-Agder hvor hun skriver : “…en dag før snøen kommer tror jeg likevel jeg ser dem/som tegn som stiger opp til overflaten, hemmelig/små merker i et landskap/små hyller og små groper…”

Britt Karin Larsen er en god iakttager, noe jeg selv setter stor pris på hos en lyriker. Personlig er jeg dessuten svak for både underfundighet, uventede overraskelser og melankoli. Alt dette finnes i hennes tekster.

For deg som har glede av pauser og pusterom er denne boka et tilbud som venter på deg.

Astrid

Arkivert i:Boktips Tagged: Å finne en skog, Britt Karin Larsen, lyrikk, Skog