– Jeg er opptatt av at barn tåler en støyt, så lenge de får noe bra. Og når det gjelder noveller, er jeg opptatt av at ikke alt trenger å være så trist og traurig. Men jeg har problemer med å gjennomføre prinsippet i praksis.

Det seier Ingvild Hedemann Rishøi, som er ny medlem i NBU.  Ho har skrive to novellesamlingar og to barnebøker, som er gjennomillustrete bildebøker. Den første har tittelen  «Unbrakomonsteret — Ikea om natten», og er illustrert av Inga Sætre. Den andre, som er illustrert av Bendik Kaltenborn, heiter «Pling i bollen – fine og ufine barnerim» .

– Kvifor valde du skrive for den målgruppa du skriv for?

– Det var ikke egentlig noe bevisst valg, jeg bare skreiv de tingene jeg ville skrive og satsa på at det fantes en målgruppe der ute.

– Kvifor ville du bli forfattar?

– Fordi det er å skrive jeg er flinkest til. Bortsett fra å sløye makrell, men det ønsker jeg ikke å gjøre på fulltid.

– Kva likar du best å gjera når du ikkje skriv?

– Jeg liker å fiske, lese bøker og spille basket. Særlig basket.

– Kva forventningar har du til NBU?

– Jeg har hørt en del skryt om de sagnomsuste nachspielene deres. Jeg har knapt vært på et nachspiel i mitt liv, så det blir flott å prøve.