Iben har lagt seg for kvelden, men får ikke sove. Hun venter på at mamma skal komme hjem fra skitur. Hun roper på pappa gang på gang. Ute snør det, og mens snøen forvandler verden utenfor, snakker Iben og pappa om alt som er stort og rart og som forvandles både ute i verden og inne i oss selv.
Det handler om forvandling. Snø er vann som blir til is. Vinduet er sand som er blitt presset til glass. Iben husker at hun var med mamma på skitur i en skog der trærne ble borte under snøen. Og da mamma endelig kommer hjem, etter en lang dag på jobb, er hun glad hun tok seg en skitur. «Nå er jeg som forvandlet», sier hun.
 
Boka er illustrert av Anna Fiske. Dette er en av barnebøkene som er nominert til årets Bragepris.

«I kontrasten mellom den lune teksten og de livlige illustrasjonene, skapes et rom som gir god plass til barnet med all sin undring. Både forfatter og illustratør utforsker ordenes konkrete betydning med barnlig iver, og slik vokser historien utover det hverdagslige og over i refleksjonen,» skriver juryen i sin begrunnelse til nominasjonen.