Denne uken ble “Kvinde kend din pik – en håndbog” utgitt i Danmark. 144 sider hvor ordet “pik” gir bybildet en ny betydning.

– Det er verken kunst, litteratur eller reklame. Dypest sett er det en vittighet som har gått av sporet, og som jeg har dokumentert i denne boken, har mannen bak håndboken, Pikasso, uttalt. Boken er fylt av fotografier av tekster i bybildet som med et klistremerke med ordet “pik” har fått en helt annen betydning enn det opprinnelige. (“Pik” betyr i motsetning til f.eks “bolle” og “halvfems” det samme som det høres ut som på norsk.)

Pikasso har blitt anklaget for å stjele en amerikansk idé, hvor street art-prosjektet gikk på å klistre ordet “Fuck” overalt. Journalisten og entertaineren Anders Lund Madsen som har skrevet forordet i boken, har også kopiert i kunstens navn. Hans “”Madsens ÆØÅ” (1997), en ordbok over ting det enda ikke finnes ord for, ligner veldig på “The Meaning of Liff” (1983) om akkurat det sammen, laget av Douglas Adams og John Lloyd. Innenfor både humor og street art er det tradisjoner, mye ligner på mye. Hvorvidt dette gjør dette dette danske stuntet mindre populært, er uvisst.

Danskene har kunnet få klistremerker og laste ned “pik” i Pikassos font og lage egne klistremerker i lengre tid. Det er dokumentasjonen av folks oppfinnsomhet som nå utgis i bokform, i “kvinde, kend din krop (Forlaget Radius). Det ligger også 12 klistremerker vedlagt i boken, og nye bilder lastes stadig opp på nettsiden til prosjektet.

Kunne denne boken bli utgitt i Norge, tror du?