Christer Sveen har laga framsida til fjorårets ARK-vinnar, Halvgudene av Mari Moen Holsve.

Er det fengande innslag eller litterær kvalitet som er viktigast når skolebarn stemmer fram vinnaren av ARKs barnebokpris? Kunne prisen like godt bli delt ut til beste framsideillustratør? Det spør Linn T. Sunne og Katrine Kalleklev i ein artikkel på Barnebokkritikk.no.

Her er sitat frå artikkelen:

«Ære være lærerne som har meldt på klassene sine til å lese ny, norsk skjønnlitteratur! Det gjennomføres et leseløft og spres et kvalifisert utvalg bøker rundt om i Norge. Men på hvilket grunnlag foretar elevene sine valg? Forside, tittel og baksidetekst vil være svært viktige faktorer om du ikke har rukket eller klart å lese boka. Også lærerens og andre elevers vurdering kan spille inn.

Vi ser at fengende, sjangersterke omslag har gode sjanser for å vinne. Er det slik at ARKs barnebokpris like godt kunne deles ut til beste omslag?

Det er å trekke det litt for langt. Men i arbeidet med bøker bør både voksne og barn være oppmerksomme på hvor stor rolle omslaget teller. Et kjedelig eller lite gjennomarbeidet omslag minsker vinnersjansene. Det bør også forlagene merke seg.»

Les heile artikkelen på Barnebokkritikk.no