Kari Stai vann årets Bragepris i kategorien barne- og ungdomsbok. Linn T Sunne vann i open klasse, der sjangeren varierer. I år valde juryen blant årets ungdomsbøker.

Stai vann med boka «Jakob og Neikob. Tjuven slår tilbake». Den handlar om de to gode vennene Jakob og Neikob. Dei er veldig forskjellige. Jacob seier JA til alt, Neikob seier NEI. Begge delar kan by på problem.

Frå grunngjevinga til juryen: «Gjennom et effektivt språk, stram struktur og mye humor, inviterer Stai små og store til refleksjon rundt to av våre viktigste begreper – ja og nei. Et forbilledlig eksempel på hvor mye småbarnslitteraturen kan romme, og en estetisk nytelse i all sin enkelhet.»

Linn T. Sunne vann med boka «Lille Ekorn». Den handlar om 14-åringen Aurora som bur i ein interiørblogg. Juryen meiner at Linn T. Sunne på ein overbevisande måte går inn i ei ung jentes møte med ein overgripar. Frå grunngjevinga:  «Hun går inn i et vanskelig og vondt tema, men fristes ikke til å dvele ved det vonde. Sunne stoler på dramatikken som ligger i temaet. Og på en enkel, men nyansert måte åpner boken opp temaet for unge lesere.»

Årets heiderspris gjekk i år til Knut Falbakken. Torbjørn Færøvik vann sakprosaprisen for boka «Maos rike. En lidelseshistorie». Prisen i klassa for skjønnlitteratur gjekk til Lars Amund Vaage for boka «Syngja».