Hvordan overskriftene hadde sett ut etter Hødds cupfinalesensasjon uten Askeladden er ikke godt å si, men sannsynligvis ville de vært mye lengre.  Dette uttrykket rommer en hel historie. Godt da kanskje at eventyrsankerne Asbjørnsen & Moe også bearbeidet navnet en smule fra det gjengse på den tida, Oskefisen, før de sendte videre det som virkelig skulle bli et folkeeie.

I anledning 200-årsjubileet for Peter Chr. Asbjørnsens fødsel kommer forteller Anette Thorbjørnsen på lønsjbesøk til hovedbiblioteket lørdag 1. desember kl. 14.00 for å ta oss med inn i eventyrkongens rike. Visste du f.eks at Asbjørnsen ikke bare var eventyr- og folkeminnesamler, men at han også ga ut bøker om naturvitenskaplige emner som livet i havet, myrdyrking og skogdrift? At han skrev opplysende artikler om alt fra hønsehold til treskjæring, og forfattet til datidens store forskrekkelse, noe så simpelt som en kokebok?

I dette fortellerforedraget får du høre om denne mannens svært allsidige karriere, men også om en kar som så altfor sjelden fullførte de mange prosjektene han satte igang, og som stadig måtte flykte fra kreditorer fra på grunn av skyhøy gjeld forårsaket av nevnte prosjekter og dårlig økonomistyring. Det handler også om kjærlighet som brøt med datidens normer og om en mann som var barnas favoritt, men som hele livet savnet egne barn.

Vel møtt på lørdag til en annerledes lønsj!
Kaffe & te og bokstavkjeks kan påregnes.

Arkivert i:Arrangement