Flaskepost fra P – det var ikke tittelen i seg selv som avgjorde valget av bok denne gangen, snarere en kombinasjon av å være på desperat jakt av lesestoff og at øynene falt på en gjenkjennelig forfatter.

Danske Adler-Olsen har kommet med mange gode krim-bøker de siste årene og mange er oversatt til norsk. Jeg var på årets utenlandstur i høst og for å spare vekt lå det kun en bok i kofferten – selvsagt alt for lite. Dermed ble den desperate bok-jakten satt igang. Heldigvis for meg hadde det vært både nordmenn og andre skandinavere før meg på mitt hotell og vestibylen hadde derfor en relativt presentabel samling som hovedsaklig besto av krim og kjærlighetsromaner.

Valget ble altså Flaskepost fra P – og den oppfylte alle forventninger jeg måtte ha til mange timer i endeløs spenning mellom boksidene. En eldre sak får etterhvert første prioritet hos etterforskeren Carl Mørk og hans assistent Assad. Adler-Olsen skaper høyt tempo og en fortett stemning i jakten på en psykopatisk morder.  Uhyggen fikk meg til av og til å gi alle prinsipper på båten og forte meg å bla framover i teksten for i det hele tatt å se om enkelte av personene kom til å overleve –

I tillegg har han gode beskrivelser av et spesielt arbeidsmiljø og av dynamikken som oppstår på en arbeidsplass hvor folk jobber tett sammen, men likevel kun kjenner hverandre som kollegaer.

En stiv nakke; som resultat av å ha sittet i samme, anspente stilling altfor lenge, må alikevel sees som et godt tegn for en bok tenker jeg mens jeg masserer nakken og prøver å få igang blodsirkulasjonen.

Astrid

 

 

 

 

Arkivert i:Boktips Tagged: Adler-Olsen, Carl Mørk, Hafez El-Assad, psykologisk thriller, psykopat, Spenning